Плекати весну в душі: поради для подолання наслідків кепської погоди

На календарі – кінець березня, а ти й досі вдягаєш светр й теплу куртку? Дивишся прогноз погоди з надією на потепління, а за вікном хмарно і можливий сніг? Нарікаєш на поганий настрій через «майже весну» та відсутність вітаміну D? Тоді тобі точно стануть в нагоді поради наших експертів-харків’ян, які діляться досвідом боротьби з поганим настроєм «недовесни» та розповідають, що може надихати нас хоча й похмурої, але все ж Весни.

Ось кілька порад від Марії Такмакової, психотерапевта та інструктора з йоги.
Похмурої весни варто носити речі яскравих кольорів. Це своєрідна терапія. Жовтний – це колір радості та оптимізму, тоді як сірий – похмурий сам по собі. Чим яскравіше ваше вбрання (звичайно, не треба втрачати відчуття міри), тим більше шансів на гарний настрій.

Хоча весна – час активних тренувань у спортзалі та підготовки до літнього сезону, не треба повністю відмовлятися від смаколиків, солодощів, які теж піднімають настрій.

Весною природа оновлюється. Оновлюємося й ми. Головне – вчасно знайти в собі місце для нової, оновленої енергії. У деяких країнах з настанням нового року позбавляються старих речей, готуючи місце для чогось нового. Тож не гаймо часу, викидаємо мотлох, що валяється без діла, знаходимо місце для позитиву та гарних емоцій.

 

Актриса студії театру та кіно «ЛІК» Вікторія Каліненко впевнена, що погода, якою б вона не була, не може псувати настрій.

«Дощ теж може бути приємним, варто лише відкрити красу в собі, щоб побачити красу того, що відбувається навколо нас. Завжди потрібно фантазувати. Якщо ж настрій зіпсувався через погоду, його завжди можна підняти. Подивитися цікавий фільм, випити смачного чаю, кави. А якщо зовсім кепсько – краще йти спати та відпустити всі накопичені за день емоції. На ранок точно все буде добре», – переконана Вікторія. А натхнення, на її думку, можна почерпнути у яскравих кольорах, приємному спілкуванні, і найголовніше – у добрих справах, коли допомагаєш іншим.

Музиканта та актора Миколу Михальченка, навпаки, цілком влаштовує «недовесна». Відсутність сонця та тепла викликає в нього щире задоволення. Але, як на нього, це лише питання уподобань.

«Натхнення можна шукати у прогулянках. Краще гуляти в людних місцях чи просто містом, слухати аудіо книги або старий альбом улюбленого гурту».

Миколу, зокрема, надихає програма «Аеростат» Гребенщикова. Він доходить висновку, що такого поняття як «недовесна» особисто для нього не існує.

Студентка Оля каже, що надійним методом боротьби з «недовесною» є спорт.

«Фізичні вправи не тільки відновлюють тіло та здоров’я, а й відволікають від проблем».

Натхнення дівчині додають добрі справи.

Юрій Сергійович, машиніст тепловоза на пенсії, переконує наших журналістів у тому, що весняна депресія – це вигадки лікарів, які шукають собі клієнтів.

«Не може від погоди залежати настрій. Ми самі створюємо його, й собі, й іншим. Весна-невесна – і що з того? Треба насолоджуватися тим, що Гоподь дав, і все буде добре», – підсумовує Юрій Сергійович.

 

Редакція KRAPKA бажає кожному весни у душі. Впевнені, справжня тепла весняна погода, на яку всі так чекають, не забариться.

 Анна Дорожко